Ingredience – co budete potřebovat? :
150g quinoy – např. červené
1/4 ČL soli
1 bio citrón
2 hrsti hladkolisté petrželky
1 hrst rukoly
2-3 rajčátka nejlépe domácí, či bio
1PL lahůdkového droždí
2-3 oříšky kešu – dle Vaši volby
2PL olivového oleje
Postup – Jdeme do akce:
1/ Nejprve si uvařte quinou. Využijte k tomu odkaz níže s tipy a triky, jak na quinou.
2/ Nakrájejte si na kousky rajčátka a hladkolistou petrželku.
3/ Přidejte quinou do mísy na salát společně s nakrájenými ingrediencemi. Polijte olivovým olejem a dochuťte citrónem.
4/ Kdo by chtěl využít jedinečnosti a nových chutí, může si dochutit např. jablečným octem. Jak na domácí jablečný ocet se dozvíte v mém online kurzu Fermentované, zdravé a domácí limonády.
5/ Posypte lahůdkovým droždím a pár oříšky (dle Vaši volby) – není nutné.
6/ Vychutnávejte s úsměvem :-).
Tipy, triky z praxe:
Co udělat před vařením quinoy? Namočte zrnka quinoy do čisté vody. Quinoa Vám krásně nabobtná a vy se zbavíte látek, které by mohly zatížit Vaše zažívání :-). Přidejte lžíci nepasterizovaného, domácího jablečného octa.
V jakém poměru vařit quinou? Z mé vlastní zkušenosti volím 1 odměrku quinoy ku 2 odměrkám vody.
Jaká je doba vaření quinoy? Cca 15 minut – vařte na skus. Přeji dobré zažití.
Quinou můžete využít ve Vaši kuchyni nejen do salátů, ale udělat si z ní domácí rostlinné mléko, do jogurtů, pomazánek, dipů.
Buďte kreativní :-).
A jak jste na tom vy s quinoou?
Zkoušeli jste tento recept, či si děláte domácí rostlinné mléko, jogurty či pomazánky? Těším se na Vaše komentáře pod příspěvkem.
eBook zdarma
5 kroků ke zdraví bez léků a lékaře aneb jak předejít své nemoci